Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Hypecon 2018 -pelitapahtumassa lasten kanssa

Hypecon on vuosittain Hyvinkäällä järjestettävä anime- ja pelitapahtuma, johon tänä vuonna menimme koko perheen voimin. Hypecon 16.6.2018 oli seitsemäs laatuaan, järjestäjinä Hyvinkään nuorisopalvelut sekä anime- ja peliharrastajat. Vähän harmillisestikin samana päivänä oli Pokemon Go:ssa Larvitar Community Day, eli ensin vietimme pari tuntia taskuhirviöitä pyydystäen ja aikaa ei sitten ollutkaan ihan loputtomasti. Kun lopulta pääsimme tapahtuma-alueelle vilisi sekin mm. Pokemoneja ja muita hahmoja, kuten Minecraftista tuttuja otuksia. Moni oli pukeutunut teeman mukaisesti ja se oli tietysti lapsista hauskaa. Lapsia näkyi paikalla aika vähän, mutta nuoria sitäkin enemmän. Tapahtuma on kuitenkin päihteetön ja täysin turvalliselta tuntui lasten kanssa nuorisopaljoudesta huolimatta.

Ohjelmaa oli todella monipuolisesti, mutta me suuntasimme suoraan pelipuolelle. Lautapelinurkkaus piti olla ensimmäinen kohde, mutta onnistuimme suunnistamaan sen ohi huomaamattamme. Sen sijaan päädyimme retro- ja konsolipelipuolelle, joista monet osuivat omaan nostalgiahermooni. Oli hauska esitella lapsille omia suosikkeja satojen pelien joukosta. Pelattua tuli Donkey Kongia, Super Mariota, Megamania, Crash Bandicootia, Sonicia.. Hauska nähdä miten ne upposivat lapsiinkin, tosin kotonakin lasten kanssa on pelattu Donkey Kongia ja Zeldaa emulaattorilla, joten ihan ummikoita he eivät olleet. Lapset olivat riemuissaan kun saivat kerrankin pelata. Meillä on kotona tarkat peliajat, koska pidän suurinta osaa mobiililaitteilla pelattavista peleistä lähinnä ajantappona ja aikaa voi tappaa fiksumminkin kuin mobiililaite kädessä. Pitäisikin panostaa kunnon pelikonsoliin ja ostaa muutama hyvä peli.DSC_3182~2

Konsolipelien jälkeen päästiin vihdoin lautapelipuolelle. Siellä oli pelattavaksi iso pino lautapelejä Suomen lautapeliseuran pisteellä. 6-v:n kanssa testasin Kingdominon ja hävisin ihan pystyyn. Kingdomino on yksinkertainen ja kaunis laattojenasettelupeli, jota olin jo pidempään halunnut kokeilla. Alle kouluikäisenkin lapsen kanssa on helppo pelata, sillä valinnat tehdään avoimesti ja omaa valtakuntaa rakennetaan avoimesti. Toista on siis helppo tarvittaessa opastaa (ja unohtaa samalla kumman pussiin peliä pelaa..). Tällaisilla peleillä on hyvä harjoitella sellaisia pelejä varten, joissa olisi osattava kokonaan itse rakentaa toimiva strategia piilossa muilta.

Suomen lautapeliseuran pisteeltä löytyi myös IceCool-neppailupelin SM-karsinta (lisää neppailupeleistä). Osallistuttiin siihen toki kaikki 1-vuotiasta lukuunottamatta. IceCool- pelissä neppaillaan keikkuvia pingviinejä huoneissa, joiden välillä on ovia. Neppailupeleissä taidolla on toki väliä, mutta kun taitoa ei välttämättä ole suuressa määrin, nousee myös tuuri arvoon arvamattomaan. Pingviinit tuntuivat pomppivan miten sattuu.. Hauskaa oli, mutta suurimmasta yllätyksestä vastasi 6-vuotiaamme, joka selvitti tiensä finaaliin ja voitti sen. Pienistä sormista ei siis ole ainakaan haittaa pingviinejä neppaillessa. Palkinnotkin olivat loistavat – voittaja valitsi itselleen Flamme Rouge -pyöräilypelin ja arpaonni suosi minuakin: voitin Dungeon Rush-korttipelin, joka arvottiin karsintaan osallistuneiden kesken. Näistä enemmän sitten eri postauksessa.

Olin ajatellut ehtiä käydä vielä myyntipöytiäkin katsomassa myyntihallissa, mutta figujen maalauspiste ja Mordheim-miniatyyripelipöytä veivät voiton. Ennen kotiinlähtöä maalattiin siis vielä figu, pelattiin erä Mordheim-miniatyyripeliä ja ehdittiinpä käydä vielä boffaamassa eli taistelemassa pehmustetuilla miekoilla.

DSC_3228~2

Näin yhden tapahtuman kokemuksella voin lämpimästi suositella Hypeconia kaikenikäisille. Tästäkin postauksesta näkee, että monenlaista on tarjolla ja me ehdittiin tutustua vain murto-osaan tarjonnasta. Ensi vuonna Hypecon järjestetään 8.6.2019.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: