Dungeon Rush – ryntäilyä luolastossa

Suositusikä: 8+
Pelaajamäärä: 3-5
Kesto: 12 min

Blogia aloittaessani mietin, mistä oikein aloittaisin ja päätin, että kirjoitan ainakin siitä mitä meillä pelataan nyt. Tällä hetkellä erityisesti lapset ovat innostuneet Dungeon Rush -korttipelistä.

Dungeon Rush tuli meille hieman erikoista reittiä. Yleensä kaikki pelit tulevat meille minun valitseminani. Yleensä törmään peliin kirpparilla, tutkin netistä läpäiseekö se seulani ja ostan pelin tai jätän sen hyllyyn. Vielä tarkempaan seulaan joutuvat uutena ostetut pelit. Tämä peli tuli meille kuitenkin palkintona. Hyvinkäällä oli Hypecon-tapahtuma, jossa olleen arvonnan voitin. Palkintona oli tämä peli.

Pelissä on tavoitteena kerätä rahaa kukistamalla hirviöitä sekä luolaston valtias tai lohikäärme. Pelaajalla on kaksi sankaria, jotka voittavat hirviöitä taidoillaan. Voittojen myötä sankareita voi kehittää edelleen, jolloin hirviöiden voittaminen helpottuu. Hirviöt kuitenkin ovat vaikeammin voitettavissa mitä syvemmälle luolaan kaivaudutaan.

Pelin mekaniikka on hauska. Pelaajat paljastavat kulloinkin taisteltavana olevat hirviökortit yhtä aikaa, jonka jälkeen kukin sankari varaa nopeasti sen hirviön jota vastaan taistelee. Koska pelaajalla on kaksi sankaria, vastaa pelaajan vasen käsi toista sankaria ja oikea toista. Nopeasti pitäisi siis selvittää mitä hirviötä vastaan pärjää ja kenet voittamalla saa tarvitsemiansa taitoja ja/tai sopivasti rahaa. Valinta tehdään kortteja läpsimällä.

Dungeon Rush: hirviökortteja
Hirviökortteja

Yleensä en lasten kanssa pitäisi ajatuksesta, että jotain pitää tehdä kiireellä. Nopeuspelit päättyvät yleensä itkuun ja usein käy niin, että jompikumpi/joku lapsista on toistuvasti nopeampi tekemään tietyn asian pelissä ja ymmärrettävästi se harmittaa. Tässä pelissä ei kuitenkaan suoraan tavoitella samaa asiaa, vaan tavoiteltavat taidot riippuvat pelaajan alussa valitsemien sankareiden olemassa olevista taidoista sekä pelitaktiikasta. Vaikka kiirettä ja hässäkkää siis on, niin usein saa valittua kuitenkin tyydyttävän kortin.

 

 

Kortit ovat kauniita ja kuvat taidokkaasti piirretty. Erityisesti pidin siitä, että sankarikorteissa toisella puolella oli mies- ja toisella naisversio kyseisestä sankarista. Lapsetkin huomasivat tämän ja pitivät sitä tärkeänä. Kuvia ei kuitenkaan ole piirretty mitenkään seksistisesti sukupuolta korostaen, vaan “realistisesti”. Pelaaja pystyy siis pelaamaan kummalla kortin puolella haluaa. Myös teema tuntuu toimivan lasten kanssa hyvin. Yleensä olemme kasvattaneet lampaita tai rakentaneet linnoituksia. Ilmeisesti ajatus siitä, että luvan kanssa saa tapella hirviöitä vastaan, on kiva ja vähän hurjakin.

Korttien asettelu toistensa alle limittäin niin, että kaikki taidot näkyvät on hieman haastavaa. Lisäksi korttien tummassa värissä näkyvät kaikki pikku naarmut ja kolhut. Tähän ratkaisu olisi tietysti ollut korttisuojat, joihin ehkäpä pitäisi investoida.

received_10155565447137393
Sankareilla on uusia taitoja

Olemme pelanneet peliä nyt seitsemän kertaa ja lähes joka kerran voittaja on ollut eri. Ehdottomasti pelille pisteet siitä. Lapsipelaajat ovat olleet 6-12 vuotiaita ja hyvin päässeet kärryille. Pikkuhiljaa huomaa, että taitoerojakin alkaa pelaajien välillä näkyä. Vastustajahirviötä valitessa pitää ottaa nopeasti huomioon monta juttua ja on selvää, että kuusivuotias ei samalla tavalla osaa heti huomioida kaikkea kuin aikuinen. Sanoittamalla omia valintoja, kuten “valitsin tämän, koska tästä sai taitojen lisäksi rahaa”, voi tätä eroa kuitenkin pikkuhiljaa kuroa umpeen. Peliaika on myös lyhyt (paketin 12 minuuttia pitää melko tarkasti paikkansa) ja pelejä voi pelata monta putkeen, jolloin yksittäinen häviö ei harmita niin paljon ja oppimiskäyrä on jyrkkä.

Aikuisten kesken emme ole tätä päässeet kokeilemaan, koska vähimmäispelaajamäärä on 3, ja yleensä pelaamme lasten nukkumaanmenon jälkeen kaksin. Suurta suosikkia tästä tuskin meidän peliporukoissamme tulee. Itse haluan mieluummin miettiä strategiset valinnat rauhassa ja ehkä muutenkin raskaampi peli olisi mieleisempi, sen verran harvemmin isolla porukalla pelaamaan pääsee. Peliaika on kuitenkin niin lyhyt ja peli niin helppo oppia, että fillerinä toimisi varmasti erinomaisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: