Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Cobra Paw

Cobra Paw (2017) on suloiseen pakettiin paketoitu peli, jota pääsin kokeilemaan Suomen Leluyhdistyksen Vuoden peli -kuluttajaraadissa (raportti täällä). Se pääsi finaaliin vuoden 2018 partypelisarjassa, jonka voitti The Build Up. Cobra Paw oli oma suosikkini voittajaksi.

Ikäsuositus: 5+
Pelaajamäärä: 2-6

Cobra Paw

Mistä on kyse?

Cobra Paw on nopeaa reagointia, tarkkaavaisuutta ja huomiokykyä vaativa peli. Pelissä on laattoja, joista jokaisessa on kaksi kuviota. Kuvioita on kuutta erilaista, ja kahta keskenään täysin samanlaista laattaa ei ole. Kaksi noppaa määräävät, mitä kuviolaattaa pelaajat milloinkin yrittävät napata samanaikaisesti. Nopein saa laatan itselleen, asettaa sen eteensä ja heittää seuraavaksi noppia. Kun joku pelaajista on saanut eteensä kuusi laattaa, hän voittaa pelin. Se ei kuitenkaan käy aivan helposti, sillä jos nopat niin osoittavat, voi laatan napata myös toisen pelaajan edestä.

Kokemuksia ja kissaninjoja

Peli tulee kuusikulmaisessa paketissa, joka on upean näköinen kissaninjakansineen. Voin kuvitella, että se aiheuttaa hyllyssä hankaluuksia, mutta näyttää kertakaikkisen hyvältä.

Pelin ohjeet ovat lyhyet ja selkeät ja niissä on sopivasti huumoria. Testipelissä naurettiin kippurassa, kun ohjeita luettiin. Ohjeita lukiessa pääsi oikeaan pelimoodiin, ja tästä lähtien näin käy varmaan joka kerran, kun näen kannen kissaninjan. Ohjeet näyttävätkin hyvältä, sama upea kuvitus jatkuu kuin kannessa.

Laatat ovat mukavan tuntuista materiaalia, tuntuvat laadukkailta ja kestäviltä. Tämäntyyppisessä pelissä se on erityisen tärkeää. Laatat ovat myös tyylikkään näköisiä ja sopivat hyvin pelin muuhun ulkoasuun. Jos paketin muodon käytännöllisyysaspektin unohtaa, niin täysi kymppi ulkoisesta olemuksesta ja tuntumasta pelille.

Cobra Paw

Peli on siis hyvännäköinen, mutta myös hauska pelata. Pelin säännöissä ei ole mitään ylimääräistä, vaan se on suoraviivainen ja yksinkertainen: tosi helppo aloittaa ja päästä mukaan. Yksinkertaisuudessaan se on myös yllättävän hauska pelata. Nopeuden ja havainnointikyvyn lisäksi pelissä mitataan myös muistia, kun samat kuvioyhdistelmät alkavat toistua. Pikkuhiljaa alkaa suurinpiirtein muistaa kenellä mikäkin laatta on.

Usein minkä tahansa pelin jälkeen miettii, että voi kun tämä olisi ollut pidempi tai voi kun tässä olisi ollut paksummat kortit tai voi kun olisi ollut vielä vähän jotain toisin. Tämä peli on kuitenkin tällaisenaan hyvä. Riittävän yksinkertainen, ettei mitään muutosta kaipaa ja tosi hyvän näköinen, lyhyt ja sähäkkä peli. Pelimekaniikaltaan peli ei ole oma lempparini, mutta pelaisin kyllä uudelleen mielelläni. Ainoa asia, minkä lisäisin, olisi pussukka laatoille. Sellainen mahtuisi laatikkoon ja mahdollistaisi pelin kuljettamisen helpommin mukana.

Kuluttajaraadissa pääsin kokeilemaan myös muita partypelifinalisteja (Re: Play, 5 sekuntia, Name It, The Build Up) ja tämä oli kyllä omasta mielestäni ehdottomasti yli muiden, vaikka ei voittoon yltänytkään.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: