Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Bubblee pop – pulmapeli näytöltä laudalle

Bubblee Pop tuli meille kirppispaketissa, jossa tuli pari muutakin peliä, Topiary ja Steam Park. Näistä jälkimmäisen vuoksi tilauksen tein, ja muut valitsin mukaan, koska en halunnut tilata vain yhtä peliä. Seuraan aktiivisesti Facebookin kirppisryhmiä, mutta harvoin mitään tulee ostettua – Steam Parkin robottihuvipuistoteema oli kuitenkin vastustamaton.  Pakettia sai odottaa vähän normaalia pidempään postin hukattua paketin hetkellisesti matkalla. Jännittämisen ja selvittelyn jälkeen paketti kuitenkin löysi perille, ja pelit pääsivät testiin.

Bubblee Pop laatikko

Mistä on kyse?

Pelaajamäärä: 1-2
Ikä: 8+
Peliaika: 30 min

Bubblee Pop on kaksin pelattava pulmapeli, jossa pyritään muodostamaan itselle samanvärisiä vähintään kolmen bubbleen (kutsun niitä kuplaotuksiksi) suoria vaaka- tai pystysuuntaan. Pelin idea on hyvin samankaltainen kuin vaikkapa Candy Crush-pelissä, jota selaimella tai mobiilisovelluksella pelataan.

Pelilaudan keskellä on taivas, jossa on kahdeksan kuplaotusta. Pelilaudan päissä on pelaajien planeetat, joihin kuplaotuksia taivaalta putoaa. Näillä planeetoilla on rajattu määrä paikkoja kuplaotuksille. Putoavista kuplaotuksista ja planeetalla jo valmiiksi olevista otuksista pelaaja pyrkii muodostamaan samanvärisiä kolmen (tai useamman) suoria, jotka muodostuessaan laukaisevat erikoistoiminnon.

Bubblee Pop peli käynnissä

Peli etenee hyvin suoraviivaisesti ja pelkistettynä vuorossa tapahtuu seuraavaa:

  1. Taivas täydennetään lisäämällä kuplaotuksia pussukasta.
  2. Pelaaja voi vaihtaa kahden vierekkäisen otuksen paikkaa taivaalla.
  3. Pelaaja valitsee mitkä kaksi vierekkäistä tai päällekkäistä otusta putoaa pelaajan planeetalle.
  4. Syntyneet suorat poistetaan planeetalta ja ne muuttuvat pisteiksi. Samalla tehdään suoran erikoistoiminnot.

Eniten pisteitä kerännyt voittaa. Pelin voi myös hävitä, mikäli planeetta täyttyy kokonaan.

Suoria muodostettaessa olennaista on väri. Kun suora on valmis ja poistetaan planeetalta, aktivoituu myös kyseisen väristen otusten erikoistoiminto. Erikoistoiminnoilla voi mm. vaihtaa omien tai vastustajan vierekkäisten otusten paikkaa tai lähettää yhden oman otuksensa vastustajalle. Mustilla otuksilla ei voi suoria muodostaa eli ne eivät pelilaudalta poistu samoin kuin muut, mutta niitäkin saa erikoistoimuntojen avulla pois planeetaltaan.

Kokemuksia pelistä

En odottanut peliltä paljonkaan. Vastaavantyyppiset pelit ovat mobiililaitteella hauskaa ajantappoa, mutta lähinnä vain pelkästään sitä. Peli oli kuitenkin yllättävänkin hyvä, vuorovaikutus taitaa tässä olla avainasemassa.

Omaa planeettaa ei voinut rakentaa täysin rauhassa vaan vuorovaikutuksessa toisen kanssa. Suurin osa kuplaotusten erikoistoiminnoista on toisen pelaajan peliin vaikuttamista, ja myös toisen valinnat taivaan järjestämisessä tai otusten pudottamisessa vaikuttavat omaan peliisi.

Bubblee Pop peli hävitty: täysi planeetta
Hävitty peli: planeetta on täysi

Peli on hyvin kevyt, eli suurta pohdiskelua se ei vaadi. Pitkällisiä suunnitelmia ei voi tehdä, koska taivas elää koko ajan ja on täysin tuurista kiinni mitä sinne tulee. Vaikka eri väristen suorien erikoistoiminnot ovatkin tiedossa, pelaaja valitsee muodostettavan suoran useimmiten sen perusteella mitä taivas tarjoaa kuin mikä pelistrategian kannalta olisi fiksuin valinta. Ei siis osuvin valinta raskasta strategiapeliä etsivälle.

Pelilauta on kaunis ja kaksipuoleinen. Toiminnallisesti puolissa ei ole eroa, mutta kuvituksen voi valita haluamakseen. Bubbleet eli kuplaotukset ovat kestävän oloista paksua pahvia. Kuplaotukset ovat räikeän värisiä ja ilkeän näköisiä. Peli on käytännössä täysin abstrakti ja olisinkin tykännyt itse enemmän laudan rauhallisuutta toistavista pelimerkeistä. Erikoistoiminnot on kuvattu pelilaatikon pohjassa, mikä tuntui alkuun hankalalta ja kaipasin omaa ohjekorttia molemmille. Parin pelin jälkeen toiminnot jo osasikin, eikä satunnainen laatikon pohjasta kurkkiminen enää häirinnyt.

Bubblee Pop: erikoistoiminnot laatikon pohjassa
Erikoistoiminnot hieman hankalasti laatikon pohjassa

Kahden aikuisen kevyenä pikkupelinä peli toimii hyvin, erityisesti niinä hetkinä, kun haluaisi pelata jotakin, mutta ei niinkään jaksaisi hirmuisesti ajatella. Lapsiperhearjessa niitä iltoja lasten nukkumaanmenon jälkeen riittää. Kokeilin peliä myös 6-vuotiaan kanssa. Ensipelissä siirtoja sai jonkin verran neuvoa, mutta lapsi sisäisti pelin kyllä hyvin ja osasi pelin jälkeen pohtia minkä värisiä suoria olisi pelin voittamiseen tarvittu.

Pelissä on myös yksinpelimahdollisuus, mutta jääköön se jonkun muun testattavaksi. Vuorovaikutteisuus kuitenkin oli tässä pelissä se, mikä erottaa tämän mobiililaitteiden vastaavan tyyppisistä pulmapeleistä ja tekee pelistä hauskan pikkupelin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: