Doodle Doo – hupsu lautapeli ruoansulatuksesta [prööt]

Vuosi sitten kirjoittelin Who did it -kakkapelistä. Näköjään uusi kakkapeli on perheessä syystraditio, koska jälleen pöydällämme on kakka-aiheinen eläinpeli, Tacticin Doodle Doo (2019). Mikäs lapsista olisikaan sen hauskempaa – tässä pelissä on mukana lisäksi vielä pierujakin. Teemaa lukuunottamatta näissä peleissä ei kuitenkaan ole mitään samaa. Millainen peli Doodle Doo sitten on?

Ikäsuositus: 6+
Pelaajamäärä: 2-4
Peliaika: 20+ min

Doodle Doo lautapeli kansi

Mistä on kyse?

Doodle Doon laatikosta löytyy neljä kaksipuoleista pyyhittävää eläinalustaa, tussit, maski ja pierutyyny. Eläinalustoihin on kuvattu eläimen ruoansulatuskanava, ja tavoitteena on piirtää reitti nielusta tuon kanavan loppupisteeseen, silmät peitettynä.

Doodle Doo lautapeli komponentit
Hauskat eläinalustat ja muut härpäkkeet

Ensin reitti painetaan mieleen, sitten peitetään silmät. Reittiä piirretään oman värisellä tussilla, kunnes tussi törmää ruoansulatuskanavan reunaan. Tällöin toinen pelaaja pöräyttää pierutyynyä [prööt], ja vuoro vaihtuu. Kun pelaajan vuoro tulee uudelleen, hän jatkaa siitä mihin edellisvuorolla jäi. Voittaja on se, joka pääsee ensimmäisenä reitin lopussa olevan kakkakikkareen luo.

Kokemuksia pelistä

Doodle Doo on hassuttelupeli, joka todennäköisesti riemastuttaa lapsia, niin myös meidän 7- ja 9-vuotiaita. Meistä aikuisistakin teema on kieltämättä huvittava ja pierutyyny kertakaikkisen hauska [prööt]. Tosin peli toimi hyvin myös ihmisäänimerkkiä käyttäen, kun ensipelissä 2-vuotiaamme vei hihkuen pierutyynyn omaan käyttöönsä heti muutaman kierroksen jälkeen.

Doodle Doo lautapeli käärme

Neljä eläinalustaa ovat kaksipuoleisia, toinen puoli on kaikissa toista vaikeampi ja lehmän suolisto kaikista mutkikkain. Pelattavaa siis riittää pitkään. Kuvitus on oivaltavaa: vaikeustaso on kuvattu niin, että helpolla puolella eläimillä on nieltävänä ruokaa ja vaikealla puolella esimerkiksi avaimet tai ampiainen. Näiden sulattaminen olisi varmasti tosielämässäkin mutkikkaampaa.

Säännöt selittää hetkessä, mutta reitin piirtäminen sokkona on yllättävän vaikeaa. Sehän siinä tietysti hauskaa onkin. Itse piirrän etäisyydet poikkeuksetta liian lyhyiksi, vaikka kuinka yrittäisin painaa reittiä mieleeni ennen maskin pukemista. Helpoimmissakin reiteissä on haastetta kylliksi.

Doodle Doo lautapeli vaikeustaso
Laskiainen on alustoista helpoin, lehmä selvästi vaikein

Kakka ja pierut ovat lastenpeliin varma valinta, ja peliä pelaa aikuinenkin mielellään. Minulle tulee tästä mieleen joku tv-kisailu 90-luvulta, jossa sokkona piirrettiin reittiä toisen opastamana, mikäköhän se mahtoi olla? Tätähän voisi kokeilla niinkin, parikilpailuna, vaikka ajanotolla.

 

2 thoughts on “Doodle Doo – hupsu lautapeli ruoansulatuksesta [prööt]

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: