Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Vuoden Partypeli 2019 finalistit

Viime vuoden tapaan olin taas mukana pelaamassa pelejä kuluttajaraadissa, kun Vuoden pelejä valittiin. Lähdimme matkaan tällä kertaa melkein koko perheellä, jätimme vain taaperon kotiin.

Partypelien finaaliin oli valittu kolme peliä, joita päästiin kokeilemaan. Itse olin odottanut ehdokkaiden joukosta eniten Bang! Noppapeliä, mutta se ei päässyt finaaliin asti. Ehdokaslistan ulkopuolelle taas jäi loistava partypeli Decrypto, joka kuitenkin oli ehdolla strategiapelien sarjassa pääsemättä kuitenkaan finaaliin. Edit 21.8.2019: Vuoden partypeli 2019 on Pictionary Air. 

Tässä lyhyet esittelyt finalisteista kokeilun perusteella:

Maki Stack

Maki Stack Vuoden partypeli finalisti 2019

Maki Stack on hauska nopeus/näppäryyspeli koko perheelle. Kaikista testaamistamme lasten-, perhe- ja partypeleistä tämä oli 9-vuotiaamme lemppari. Peliä pelataan kahdella joukkueella. Kortti kertoo millainen sushiannos joukkueiden pitää nopeasti valmistaa. Kaikkien osasten pitää olla täsmälleen oikeilla paikoilla ja oikein päin. Kortista riippuen annos tehdään joko niin, että yksi joukkueen jäsenistä kasaa sen muiden ohjeilla silmät peitettynä tai niin, että kaksi jäsenistä kasaa sen yhteistyössä käyttäen yhtä sormea kumpikin (kaksinpelimahdollisuuskin on, mutta tällöin sushit kasataan aina silmät auki kahdella sormella). Kuusi annosta nopeiten valmistanut voittaa.

Näppäryyspelit eivät yleensä ole minun juttuni, mutta tämä oli yllättävänkin toimiva. Peli on viimeistelty ja nätti. Kaksi eri sushinvalmistustapaa tuovat mukavasti vaihtelua tehtäviin. Toki näppäryyspelissä näppäryys on (yllättäen) melko ratkaisevassa asemassa, joten ihan kaikkia varten peli ei ole. Joukkueissa toimiminen hieman tasoittaa taitoeroja, minkä luulen olevan tämän pelin paras juttu. Partypelifinalisteista tämä on oma suosikkini.

tummple!

Tummple! Vuoden partypeli finalisti 2019

tummple! on myös näppäryyspeli. Tämä peli oli puolestaan kaikista päivän testatuista peleistä 7-vuotiaan lemppari. Pelissä rakennetaan puukappaleista tornia pohjalaattojen päälle. Noppa määrää miten päin puukappale on asetettava muodostuvaan rakennelmaan. Nopasta voi tulla myös kuva keltaisesta tai valkoisesta nappulasta, jolloin pelaaja asettaa rakennelmaan sellaisen. Keltainen nappula puukappaleen päällä kieltää laittamasta puukappaleen päälle enää mitään. Valkoinen puolestaan estää vain juuri sen kohdan käytön. Jos rakennelma sortuu, pelaaja saa pudonneet palikat. Sitten jatketaan. Kun palikat loppuvat laatikosta, voittajaksi selviää vähiten palikoita itselleen saanut.

Pelin idea ei ole kovin omaperäinen, mutta toimiva. Pelaamaan pääsee nopeasti, koska säännöissä ei ole paljonkaan selittämistä. Tämän pelin parhautta on nappuloiden tuoma strateginen elementti (vaikkakin kevyt), jolla voi vaikuttaa tornin rakentumiseen. Laatikollinen puukappaleita painaa aika paljon, joten ihan joka illanviettoon tätä ei mukana raahaisi.

Vuoden partypeli 2019: Pictionary Air

Pictionary Air vuoden partypeli finalisti 2019

Kolmas finalisti ja sarjan voittaja on Pictionary Air. Se on kuten Pictionary, eli sanojen selitystä piirtäen, mutta piirtäminen tapahtuu valokynällä ilmaan, ja kuva tallentuu älylaitteen näytölle apin avustuksella. Ajatus on, että piirtäjä itse ei näe näytölle piirtyvää kuvaa. Sovellus huolehtii myös pistelaskusta ja ajanotosta.

Peliä pelatessa hämmennystä aiheutti, että sovelluskauppa kertoi, ettei vaadittu sovellus ollut yhteensopiva minun tai puolison puhelinten kanssa. Lainapuhelimella homma saatiin toimimaan, mutta jäimme kyllä miettimään, miksi sovellus ei asentunut ihan perus Android-puhelimiin. Toivottavasti ongelma korjaantuu. Itse peli toimi sinänsä ihan hyvin, en tosin valitsisi sitä lasten kanssa pelattavaksi, mutta partypelit eivät ensisijaisesti sitä varten olekaan. Jos sanaselitys ja piirtäminen uppoavat hyvin, niin ilmaan piirtely tuo hommaan oman mausteensa. Mutta jos ei, niin no, sitten ei.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: