Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Who did it? – Kakkahuumoria lapsille ja lapsenmielisille

Who did it? -korttipelissä (2018) on yhdistetty kaksi teemaa, jotka vetoavat yleensä lapseen kuin lapseen: kakka ja söpöt eläimet. Muutkin ovat tämän keksineet, ja kakka-asiat ovat lasten tuotteissa tällä hetkellä hyvinkin pinnalla. Limaa kakkaava yksisarvinen on yksi omista lemppareistani ja myös eläimen korvilla varustetut pehmokakat kiinnostavat kovasti. Ja ennen kuin löydän nämä omasta joulupaketistani, niin ei.. Mutta teema on tosiaan pinnalla ja iskee tietynikäisiin lapsiin oikeinkin napakasti.

Ikäsuositus: 6+
Pelaajamäärä: 3-6
Peliaika: 15 min

Mistä on kyse?

Korttipelissä on tarkoituksena selvittää kenen lemmikki on kakannut keskelle olohuonetta. Jokaisella on kuusi eläinkorttia, syötävän suloisia eläimiä. Joku niistä on syyllinen.

Who did it? Korttipeli Lautapeli
Pelin paketti tapahtumapaikalla, olohuoneen lattialla. Paketissa on näppärä magneettikansi.

Nuorin pelaaja lyö pöytään jonkun korteistaan ja sanoo: ”Ei se ei ollut minun – kortin eläin – vaan jonkun muun – joku eläin – ”. Muut pelaajat yrittävät lyödä nopeasti kyseisen eläimen pöytään. Nopein pääsee syyttämään uutta eläintä.

Pelissä edetään näin, kunnes syyllinen löytyy eli joku pelaajista syyttää eläintä, jota muilla ei enää ole (syyttäjä on syyllinen) tai kunnes vain yhdellä pelaajalla on eläimiä jäljellä (tämä pelaaja on syyllinen). Syyllinen saa kakkamerkin. Kierroksia pelataan, kunnes jollakin on kolme kakkamerkkiä.

Who did it? Korttipeli Lautapeli kortit
Peli käynnissä

Kokemuksia pelistä

Peli herätti lapsissa kovasti kiinnostusta jo ennen kuin sitä päästiin kokeilemaan, ihan pelkän kansikuvan perusteella. Itse en odottanut peliltä paljonkaan. Tavallaan meidän lapset pitävät nopeuspeleistä, mutta riitahan niistä aina tulee, kun toinen on jatkuvasti se nopeampi.

Who did it?
Kuka viattoman näköisistä eläimistä on syyllinen?

Peli kuitenkin yllätti. Alkuun nopeus ratkaisee, mutta mitä enemmän eläimiä on pelattu, sitä ratkaisevammaksi tulee nopeuden sijaan muisti. Peli toimii hyvin koko perheellä ja myös lasten pelatessa kavereidensa kanssa. Säännöt olivat helpot lasten itsensäkin selittää. Kysyin suoraan miksi tässä pelissä ei niin harmita, että häviää. Kuulemma on oikeastaan parasta ja hauskinta kun saa kakkaläjiä.

Jos peliä saisi marketeista, se olisi hyvä kaverisynttärilahja. Hintakin on siihen sopiva, mutta ainakaan vielä ei lähimarketeista peliä löytynyt. Hauska ja helppo peli, jonka teema sopii ainakin alakoululaisille.

Edit 21.8.2019: Peli valittiin Suomessa Vuoden lastenpeliksi 2019.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: