Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Pako perheen kesken: Escape the room – Arvoitus tähtitieteilijän kartanossa

Pakopelit olivat meille ennalta tuttuja vain digitaalisessa muodossa, vaikka jo pitkään olen halunnut käydä pakohuoneessa tai kokeilla pakopeliä kotona. Kirjastosta löytyi Escape the room – Arvoitus tähtitieteilijän kartanossa, jota on sanottu helpoksi. Näinkin tässä mahdollisuuden tutustuttaa myös 8-vuotias pakopelien maailmaan.

Ikäsuositus: 10+
Pelaajamäärä: 3-6
Peliaika: 90 min

Escape the room kansi

Mistä on kyse?

Pelaajien tehtävänä on ratkaista arvoitus tähtitieteilijän kartanossa. Kartanosta on alkanut kuulua omituisia ääniä ja entinen taloudenhoitaja on huolissaan. Niinpä hän lähtee ystävineen selvittämään mistä on kysymys.

Käytännössä arvoitusta ratkotaan yhteistyössä porukalla kirjekuorista löytyvien vihjeiden avulla. Kuoret avatakseen täytyy kuitenkin ratkoa pulmia ja yhä edelleen uusia, joita löytyy kuorten sisältä. Kuorten sisältä löytyy myös jatkoa tarinaan sekä esineitä, joita tarvitaan ratkaisuissa.

Escape the room ratkaisupyörä
Ratkaisut tarkistetaan ratkaisupyörän avulla.

Ratkaisuun käytettävissä oleva aika on rajattu: kolmella tai neljällä pelaajalla aikaa on 2 tuntia ja viidellä tai kuudella pelaajalla 1,5 tuntia. Netistä löytyy vihjeitä pulmien ratkaisuun, mikäli jokin pulma osoittautuu ylitsepääsemättömäksi.

Kokemuksia pelistä

Pelkäsin etukäteen onko peli liian jännä 8-vuotiaalle. Pelin ikäsuositus on 10+, mutta ikäsuositus lautapeleissä kertoo yleensä lähinnä vaikeustasosta. Pakohuoneissa on kuitenkin monesti ikäraja, koska kokemus voi olla osallistujalle ahdistava tai jännittävä, enkä tiennyt millä perusteella lautapeliversion ikäraja on määritelty. Olikin aika vaikea arvioida, kuinka jännittävä tämä peli olisi, varsinkin kun sisältöön ei oikeastaan voinut tutustua etukäteen. Yleensä kokeilemme lautapelejä ensin aikuisten kesken, ennen kuin esittelemme ne lapsille, mutta nyt niin ei voinut tehdä. Boardgamegeek-sivustolla oli pelin sanottu sopivan yli 8-vuotiaille, joten uskalsimme kokeilla.

Aikuisten näkökulmasta peli ei ollut jännittävä, mutta lapsen näkökulmasta kyllä. Pelin tarinaa luettiin koko pelin ajan tarinakorteista, ja vaikka aikuisena en tarinaan niin kiinnittänytkään huomiota, niin lapsi kyllä kiinnitti ja eli siinä mukana. Jälkeenpäin ajateltuna kokemus oli tarinan vuoksi ehkä hieman liian jännä näin nuorelle ja tässä suhteessa 10-vuoden ikäraja on hyvä. Toki lapset ovat erilaisia.

Tehtävät olivat helppoja eikä ratkaisuihin tarvittu netin lisävihjeitä. Saimme pelin läpi noin tunnissa eli aikaa olisi ollut vielä puolet enemmänkin. Olisimme kaikki kaivanneet hieman haastavampia pulmia. Voin kuvitella, että peli on todella helppo, jos pakopeleistä on enemmän kokemusta. Vaikeustasoltaan peli oli sopiva myös 8-vuotiaalle aikuisten kanssa.

Tämä pakopeli on vaikeustasoltaan niin helppo, että ajattelen sen sopivan hyvin erityisesti juuri perheille, aikuisten ja lasten yhdessä pelattavaksi. En välttämättä suosittelisi sitä pelkästään aikuisporukassa pelattavaksi. Pakopeli sinänsä voisi olla ihan hauska tapa viettää iltaa (tämähän oli meille ensimmäinen laatuaan), mutta vaikeustason pitäisi olla kyllä korkeampi. Täytyy siis kokeilla muitakin!

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: