Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Lautapelejä kirjastosta

Olin aiemminkin kuullut, että pääkaupunkiseudun kirjastoissa on hyvin lautapelejä, mutta en uskonut, että tilanne olisi tosiaan niin hyvä kuin se on. Nyt otin asiakseni tutustua valikoimiin verkossa ja paikan päällä. Helmet-kirjastoissa on yli tuhat erilaista lautapeliä, joten valikoimaa on hyvin!  Emme asu pääkaupunkiseudulla, mutta automatkan päässä kylläkin ja kun asiaa oli Helsinkiin muutenkin, niin päätin yhdistää reissuun käynnin Herttoniemen kirjastossa (se sattui olemaan lähin).

Olin yllättynyt, että hyviä pelejä (meidän mittapuulla ainakin) oli tarjolla suoraan hyllystä. Toki jos olisi halunnut vaikkapa Azulin, olisi pitänyt tehdä varaus ja odotella sen palautumista, mutta hyviä löytöjä viikonlopuksi löytyi hyllystä. Jouduin jopa karsimaan muutaman pois, koska laina-aika on kuitenkin vain kaksi viikkoa.

Kirjasto lautapelihylly
Paljon pelejä löytyi suoraan hyllystäkin

Mukaan tarttui:

  • Splendor, jota olen metsästänyt kirpparilta jo pitkään. Yleensä vuoden peleiksi valittuja pelejä näkyy kirpparilla paljon, mutta tätä ei ole osunut silmään. Tarkoittaisiko se, että peli on hyvä? Testataan.
  • Escape the room: Arvoitus tähtitieteilijän kartanossa. Tarkoitus viettää laatuaikaa 8-vuotiaan kanssa ja kokeilla pakohuonepeliä. Meille aikuisillekin ensimmäinen tällainen.
  • King of Tokyo. 6-vuotiaalle hirviöpeli. Pelin paketti tuntui häneen vetoavan ainakin kovasti, joten odotukset ovat korkealla.
  • Patchwork. Tätä on kehuttu paljon, joten pitääpä kokeilla.

Aika hyvä setti ajatellen, että nämä olivat tosiaan suoraan hyllyssä. Pari peliä laitoin varaukseen, joten pitää tehdä uusi kirjastoreissu pikapuoliin. On hienoa, että pääkaupunkiseudun kirjastoista löytyy pelejä myös markettipelien ulkopuolelta eli tarjontaa on myös peliharrastajille.

Olisipa mukavaa, jos pienemmätkin kirjastot ottaisivat enemmän lautapelejä tarjontaansa, vaikka resurssit varmasti ovat hieman erilaiset. Lautapeli on hyvä laina-artikkeli. Pelikertoja yhdelle pelille kertyy kirjastossa todennäköisesti paljon enemmän kuin yksittäisen harrastajan hyllyssä. Osien rikkoontuminen tai hajoaminen ei varmasti myöskään ole suuri ongelma, koska kokoelma on kasvatettu näinkin suureksi. Pakohuonepeli on erinomainen esimerkki lainapelistä. Sitähän ei voi pelata kuin kerran, joten loistavaa, että sen saa kirjastosta lainata. Näin pääsee myös kokeilemaan pelejä ennen niiden hankkimista, tai voi vaikkapa kokeilla onko lautapelaaminen ylipäätään se oma juttu.

Jos siis liikut tai asut pääkaupunkiseudulla päin, kurkkaa kirjaston tarjonta HelMet-verkkosivuilla hakusanalla lautapeli. Peliharrastajille todennäköisesti jo tuttu juttu, mutta siltä varalta ettei.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: