Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Tessen: nopeutta vaativa kaksinpeli

Sain pelikaverilta lainaan Tessenin, joka on kaksin pelattava korttipeli. Se vie pelaajansa Japaniin keräilemään eläimiä sotureiden avulla. Pelin nimi Tessen tarkoittaa viuhkaa, jota käytettiin taisteluissa muinaisessa Japanissa.

Ikäsuositus: 12+ (paketissa) ja 13+ (säännöissä) eli jotain sinnepäin..
Pelaajamäärä: 2
Peliaika: 10-15 min

Tessen

Mistä on kyse?

Tessen on vuodelta 2013 ja suunnittelijoina Chris ja Suzanne Zinsli. Pelissä kummallakin pelaajalla on oma korttipakka, jossa on eläinkortteja eri eläinlajeissa, soturikortteja sekä yksi supersoturikortti. Pakat sekoitetaan ja peli alkaa.

Tessenissä ei ole vuoroja, vaan peliä pelataan nopealla tempolla yhtä aikaa koko ajan. Käsikortteja voi olla korkeintaan viisi ja niitä täydennetään omasta pakasta tai vastapelaajan poistopakasta. Pelaajan edessä on viisi paikkaa eläimille, kuhunkin voi pelata yhtä eläinlajia. Kun yhtä eläinlajia on vähintään kolme, sen voi siirtää pistekasaan (ja huutaa save).

Tessen eläinkortit
Kolmen eläinkortin pino on valmis siirrettäväksi pistekasaan

Kortteja voi yrittää viedä toiselta pelaamalla soturikortin haluamansa toisen pelaajan eläimen kohdalle ja huutamalla attack. Vastustaja voi puolustautua pelaamalla myös soturikortin ja huutamalla defend. Mikäli vastustaja ei vastaa soturikortilla, saa hyökkääjä eläimet ja soturikortti jää blokkaamaan eläimen paikkaa, kunnes se poistetaan soturikortilla (huutaen clear). Supersoturikorttiin voi vastata ainoastaan supersoturikortilla, muuten se toimii kuten tavalliset soturikortit. Kädestä voi pelata eläimiä poistopakkaankin ja sinne joutuvat myös voitetut eläimet, jos niille ei olekaan tilaa pöydällä.

Kun jomman kumman pelaajan pakka loppuu, hän huutaa Tessen ja kierros päättyy. Kierroksen voittaa enemmän eläinkortteja pistekasaan kerännyt. Kierroksia pelataan ennalta sovittu määrä (esim. kolmeen voittoon).

Pelin mukana tuli myös kaksi minilaajennusta: kaksi korttia, jotka laitetaan pöydälle pelaajien väliin. Ryuu-lohikäärme puolustaa eläinparkoja ja sitä vastaan täytyy hyökäkätä. Lohikäärmekortille pelataan sotureita. Joka kierros sotureiden määrä lasketaan, ja vähemmän sotureita kortille pelannut vähentää eläimistään viisi. Soturit jäävät kortille myös seuraaville kierroksille. Sacred Beast-kortille pelataan eläimiä. Päällimmäiseksi kierroksen lopussa jäävä eläin on pyhä eläin ja antaa kaksi pistettä yhden sijaan.

Tessen laajennuskortit
Sacred beast- ja Ryuu lohikäärme -laajennuskortit

Kokemuksia pelistä

Huh. Peli on aikamoista hässäkkää, kun kortteja kelataan pakasta nopeaan tahtiin ja samalla tarkkaillaan omia sekä vastustajan eläinpinoja välillä hyökäten, puolustaen ja huudahdellen. Käytännössä hetkeksikään ei voi pysähtyä miettimään, vaan ratkaisut on tehtävä koko ajan samalla kortteja läiskien.

Tessen soturikortteja
Eläinkasa jäi minulle, koska pelasin soturikortin hyökkääjän soturin päälle

Vaikuttaa siltä, että jos toinen yksinkertaisesti on nopeampi käsittelemään kortteja, hän voittaa. Näin kävi meillä. Joka kerta. (Ja se voittaja en ollut minä.) Monesti päädyimme eläinten määrässä tasapeliin, mutta silloinkin korttipakkansa loppuun päässyt voittaa. Nopeuspelihän tämä onkin, joten on aika odotettua, että nopeampi voittaa. Kokemus pelistä olisi varmasti ollut kummallekin parempi, jos vastassa olisi ollut nopeudeltaan samantasoinen pelaaja.

Peli ei selvästikään ollut meitä varten, mutta ei se siitä huonoa tee. Idea kyllä toimi, kuvitus oli kiva, ja lisäosat toivat mukaan vähän taktikointia. Jonkun toisen käsissä varmasti oiva peli. Pelin paketti kylläkin oli tosi hankala avata, pakata ja sulkea. Lapsille ei tätä esitelty, mutta veikkaan, että ikäerosta johtuva epätasapaino pelinopeudessa olisi vielä ollut liikaa. Muuten en näe syytä, miksi vaikkapa 8-vuotias ei tätä voisi pelata – peli sinällään on helppo. Sopiva vastustaja vaan pitäisi löytyä, jotta kokemus olisi kiva.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: