Pelaajahaastattelu: Lasten suosikit kesällä 2018

Kysyin perheen lapsipelaajilta heidän tämänhetkiset suosikkinsa perusteluineen. Molemmat saivat kommentoida myös toistensa suosikkipelejä.

8-vuotiaan viiden kärki

  1. Pekingin mysteerit
  2. For Sale
  3. Port Royal
  4. Ubongo
  5. Catanin uudisasukkaat Junior

6-vuotiaan viiden kärki

  1. Dungeon Rush
  2. Coloretto
  3. Zooloretto
  4. For Sale
  5. Flamme Rouge

Monta peliä jäi niukasti listojen ulkopuolelle. 8-vuotiaan listalta ensimmäiset putoajat olivat Dr. Eureka ja Coloretto. 6-vuotiaalla oli pitkä lista ehdokkaita kuten Uno, Carcassonne kivikausi, Ubongo, Under the Ground, tammi ja Zak Pak, mutta ne eivät tällä kertaa listalle päässeet.

Pekingin mysteerit

Pekingin mysteeritPekingin mysteerit on vanha salapoliisipeli. Siitä lisää täällä. Olin yllättynyt, että tämä oli 8-vuotiaan listan kärjessä. Pitää siis useamminkin kysyä suoraan lempipelejä, jotta osaa ottaa oikeat pelit useammin pöytään. Ilmeisesti pelissä on juuri sopivasti päättelyä lapsipelaajalle.

8-vuotias: Pekingin mysteerit on paras peli, koska siinä jahdataan roistoja vihjeiden avulla.

6-vuotias: Tässä on viisas tietäjä, joka tiesi kuka tyypeistä valehtelee, ja vakooja tiesi missä lohikäärmeessä syyllinen oli. Kiva kun saa selvittää mysteereitä.

For Sale

32EC49F3-8ED8-4CD8-9EDD-9C99AEAEDD0E

For Sale on kiinteistöhuutokauppapeli 90-luvun lopusta. Siitä lisää täällä. Peli pääsi molempien lasten listalle ja on aikuisestakin oikein mukava lyhyt peli, jossa lapsipelaajakin pääsee nopeasti kärryille taktiikasta.

8-vuotias: For salessa saa arvioida kuinka paljon voi käyttää rahaa ja on kivat kortit.

6-vuotias: Kiva peli, koska siinä on rahaa ja saa nähdä erilaisia rakennuksia.

Port Royal

Port Royal

Port Royal -korttipeli on valittu vuoden 2015 perhepeliksi Suomessa ja pääsee meillä usein pelipöytään. Se on nopea ja helppo peli, jota lapset pelaavat silloin tällöin keskenäänkin. Lisäosiakin meillä löytyy tähän kaksi. Pelissä pyritään keräämään rahaa laivoista ja rahalla ostamaan henkilökortteja. Henkilökorteilla saa erilaisia erikoistoimintoja sekä voittopisteitä. Kortteja valitessa niitä saa vuorollaan kääntää esiin niin paljon kuin haluaa. Kuitenkin jos kääntää esiin kaksi samanväristä laivaa niitä karkottamatta, on vuoro kokonaan ohi. Toisaalta monta eriväristä laivaa pöydässä antaa lisänostoja.

8-vuotias: Port Royal on vaan niin kiva. Siinä voi riskeerata.

6-vuotias: Kiva peli kun on laivoja ja miekkoja. Ja jostain korteista saa rahaa, kun kerää merkkejä.

Ubongo

C64FCAF5-86C5-4946-8439-B7D653D4C115

Ubongossa asetellaan laattoja annetun muotoiseen kuvioon pelialustoille tiimalasin valuessa. Kuvio on saatava täsmälleen peittoon. Ratkaistuaan tehtävän saa palkinnoksi timantteja. Ubongo on valittu vuoden perhepeliksi vuonna 2007. Pelialustoissa on helpompi ja vaikeampi puoli, mikä mahdollistaa kivasti tasoituksen antamisen, kun eri-ikäiset voivat ratkaista eritasoisia tehtäviä. Näitä lapset tykkäävät ratkoa silloin tällöin itsekseenkin.

8-vuotias: Ubongossa pitää olla nopea ja pitää keskittyä.

6-vuotias: Siinä saa miettiä kun tietyssä ajassa pitää tehdä paloista tietty muoto. Se on tosi helppo peli.

Catanin uudisasukkaat Junior

Catanin uudisasukkaat Junior: keltainen voitti

Catanin uudisasukkaat Junior on oikein hyvä merirosvoteemainen lasten versio Catanista ja ainoa varsinainen lastenpeli top 5 -listoilla. Lisätietoa pelistä löytyy täältä. Peliin vaaditaan vähintään kolme pelaajaa, mikä meillä tarkoittaa, että aikuisen täytyy olla yleensä mukana. Ja pelaahan tätä aikuinenkin, vaikka tämä selkeästi lastenpeli onkin.

8-vuotias: Catanin uudisasukkaat Junior on hauska peli, koska on kiva blokata toisia.

6-vuotias: On se kyllä kiva, koska siinä kerätään kaikkia puita ja miekkoja, joilla voi tehdä linnoituksia ja laivoja.

Dungeon Rush

Dungeon Rush

Dungeon Rush on korttipeli, jossa taistellaan hirviöitä vastaan luolastossa ja saadaan voitoista lisätaitoja omille sankareille. Pelistä lisää täällä. Pelissä joutuu parhaita kortteja saadakseen kilpailemaan kuka ehtii läiskäistä ensin hirviöitä. Tämä aiheuttaa välillä pahaa mieltä, mutta peli näemmä pääsi siitä huolimatta 6-vuotiaan listan kärkeen.

8-vuotias: Kiva peli, mutta ei ole lemppari. Voittopisteiden laskeminen on tässä kivaa.

6-vuotias: Paras, kun saa tapella hirviöitä vastaan ja on hassuja tyyppejä.

Coloretto

Coloretto

Coloretto on vähän vanhempi korttipeli. Siinä kerätään itselle kolmen värisiä kortteja, lisäväreistä saa miinuspisteitä. Pelin arvostelu löytyy täältä. Peli toimii hyvin lasten kanssa. Se on helppo ja lyhyt. Pelaamme sitä yleensä monta peliä putkeen niin, että jokainen pääsee voittamaan.

8-vuotias: Tämä on munkin yksi suosikki.

6-vuotias: Siinä on kivoja värejä ja kameleontteja ja se on aika helppo peli.

Zooloretto

Zooloretto

Zooloretto on kuin Coloretto lisämausteilla mutta lautapelinä. Pelaajat keräävät tarhoihin eläinlajeja. Eläimet voivat saada poikasiakin. Tätä pelaan itsekin lasten kanssa mielelläni, iloinen kuvitus on piristävä, ja peli toimii muutenkin hyvin. Peli on erinomainen myös aikuisten kesken.

8-vuotias: Tämä on kiva peli. Eläinten poikaset on söpöjä.

6-vuotias: Kiva, koska siinä on paljon eläimiä, joita en ole tiennyt, niin ne tulee taas mieleen, esimerkiksi kamelit.

Flamme Rouge

Flamme Rouge: vihreä jää

Flamme Rouge on pyöräilypeli, josta lisää täällä. Pelissä hauskaa tuntuu lapsista olevan radan rakentamisesta alkaen kaikki. Toimiva pelitaktiikka on tässä 6-vuotiaalle vielä hankala hahmottaa, mutta peesiavun turvin peli säilyy pitkään tasaisena, ja jostain syystä häviökään ei tässä pelissä tunnu niin harmittavan. Ilmeisesti pelaaminen itsessään on niin mukavaa. 

8-vuotias: Kiva, kun on ylämäkiä ja alamäkiä ja uupumuskortteja ja saa valita miten ne liikkuu, ettei tarvii heittää noppaa.

6-vuotias: On kiva, kun siinä pyöräillään, kun tykkään pyöräillä.

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: